Spelare

Alla 24 distrikt i Sverige bedriver spelarutbildningsverksamhet, med samma syfte: "Att få så många som möjligt, spela fotboll så länge som möjligt i så bra miljöer som möjligt." Det vill säga att bidra till att Svensk fotboll blir ännu bättre!

De olika distrikten önskar varandras framgång och det är ingen tävling mellan oss utan vi ser det som en möjlighet att samarbeta, hämta intryck och hjälpa varandra för att nå ovanstående mål.
Distrikten ser väldigt olika ut vad det gäller föreningsstruktur, elitföreningar kontra breddförening, antal damer och herrar, ungdom och senior, antal utbildade tränare, antal ungdomsspelare, geografi, osv och det är både en utmaning och en möjlighet till erfarenhetsutbyte. Samarbete har gjort att vi nått och kommer att nå framgångar med våra A-landslag men också att vi bidrar till att tex integration, utbildning, folkhälsa fungerar bättre i ett större samhällsperspektiv.

Upplands Fotbollförbunds Spelarutbildningsverksamhet

Den huvudsakliga spelarutbildningen sker i hemmaföreningen och därför är Upplands FF:s viktigaste uppgift att stötta dem med föreningsutveckling, tränarutbildning, spelarutbildning, tävlingsformer. Den verksamhet som vi bedriver inom spelarutbildningen ska alltså vara kompletterande och stöttande och inte den huvudsakliga träningsmiljön för spelarna.

För att på bästa sätt hjälpa och bistå våra medlemmar i att utbilda morgondagens fotbollsspelare till alla nivåer så arbetar Upplands Fotbollförbund med spelarutbildningsverksamhet i första hand i våra föreningar som driver ungdomsverksamhet.

Vårt arbete handlar i huvudsak om:
- Träningsverksamhet (Tematräningar)
- Distriktslagsverksamhet - Upplandslagen
- Stödja fotboll i gymnasieskolan (Lokala och Nationell Idrottsutbildning)
- Öka antalet utbildade tränare i våra föreningar
- Implementering av SvFF Spelarutbildningsplan, praktik och teori

Kommande utbildningar

Inga planerade kurstillfällen

Kontakta ditt förbund för mer information