Tränare

Tränarutbildning Svenska Fotbollförbundets tränarutbildning

Din insats som ledare och tränare är viktig och betyder mycket för svensk fotboll. Fotbollen myllrar av liv och glädje – tiotusentals barn, ungdomar och vuxna tränar, spelar och kämpar på våra planer och idrottsplatser runt om i landet – varje dag. Spelarna behöver och förtjänar kunniga och ansvarsfulla tränare som kan inspirera alla spelare till ett livslångt fotbollsintresse.

Knappt 10.000 personer är årligen delaktiga i SvFF:s tränarutbildning, allt från nya Tränarutbildning C till UEFA Pro.

Sedan 2007 finns tränarutbildningarna UEFA Bas-, Avancerad- och Pro-nivå. Under 2014 infördes också UEFA Elite Youth A. Dessa benämningar har UEFA fastställt för en gemensam europeisk tränarutbildning.

I januari 2015 infördes även en nationell barn- och ungdomstränarutbildning, Tränarutbildning C och Tränarutbildning B Ungdom. Senaste tillskottet bland tränarutbildningarna är Tränarutbildning Futsal som blev klar i början av 2019. Nedan beskrivs den nya strukturen för tränarutbildningar. För med information om respektive utbildning, klicka på utbildningen i rullisten till vänster.

Kurserna UEFA Advancerad- Elite youth, Pro-nivå, UEFA Mv B och UEFA Mv A arrangeras av Svenska Fotbollförbundet. Generella frågor om tränarutbildningen besvaras av oss på utbildnings- och utvecklingsavdelningen: tranarutbildning@svenskfotboll.se

Samtliga nationella tränarkurser och UEFA-Bas arrangeras av 'Svenska Fotbollförbundets 24 distriktsförbund.
För närmare information om kursutbud, kostnader etc. kontakta:

Kommande tränarutbildningar