Aktuell info P04

Här kommer vi lägga upp aktuell information från oss till tränare och ledare för P2004. Informationen kommer inledas med datum så att aktuell info ligger överst.

20200217
På de allra flesta håll en väl genomförd träning i fredags där vi arbetade med några av våra grunder i Speluppbyggnad och Förhindra speluppbyggnad. I den här fasen av vår verksamhet träffas vi inte så ofta som under samma period förra året. Det innebär att det kräver disciplin i att delta i alla skeden och verkligen ge 100% när man är på plan och ta till sig den delen teori vi hinner med före träningarna. Vi lånar spelarna från föreningarna och det är där huvuddelen av utbildningen sker. Vi vill också förtydliga att vår verksamhet är högst frivillig. Känner spelaren att det inte är rätt forum, att det inte är kul, så är vi mer än motagliga för att ge andra chansen i verkamheten i stället.
Den 28 februari kommer vi har en liknande träning för Future. Kallelse finns här!
Vi kommer försöka ha en samling i månaden under 2020 för P04.

20200131
Det är nytt år och det var ett tag sedan som vi träffade killarna i P04 men den 14 februari är det dags igen. Vi har prioriterat öppna träningar under hösten och därifrån har vi också tagit ut några spelare som inte alls varit med i verksamheten tidigare. Mycket händer med ambition och utveckling i den här åldern så det är helt naturligt att det är så. Under år två kommer vi att fortsätta att arbeta med vårt Spelsystem men med fokus på Arbetssätt (principer som vi vill följa). Vi kommer starta den processen på träningen den 14 februari genom att först teoretiskt prata igenom det och sedan givetvis i träning praktisera det. Under februari kommer vårt arbetssätt också förtydligas och publiceras här på hemsidan.

20191007
Nu är vi inne i oktober och tävlingssäsongen börjar lida mot sitt slut för de allra flesta. Vi har sedan augusti genomfört ett fotbollsmässigt lyckat läger i Leksand där flera killar visade att de utvecklats vidare sen i våras. Det som lämnade oss lite besvikna efter lägret i Leksand var att några få individer inte kunde sköta sig som det förväntas i detta sammanhang och både SvFF och vi reagerade på det och vi fick också vara tydliga under sista dagen vad som gällde nu och i framtiden i vår verksamhet. Vi har varit tydliga med vad som gäller hos oss från början och därför kommer också det att ge konsekvenser i de närmaste uttagningar som vi gör i vilka som får möjlighet att delta. Alla kommer få en ny chans om beteenden förändras men fram tills dess jobbar vi med spelare som kan ta till sig vår verksamhet och även visa hänsyn till de som vill göra det.

I slutet på september genomförde vi två öppna träningar med ca 75 anmälda. Antalet sjönk från anmälan till genomförandet och de flesta meddelade sin frånvaro enligt önskemål. Vi arbetade med vårt arbetssätt i framförallt återerövringsdelen men även de övriga skedena. Nu kommer en tid där vi i första hand kommer låta spelarna vara i sina föreningar och träna på där. Vid ett tillfälle under november kommer vi ha en selekterad samling (datum kommer i slutet på oktober).
Några saker vi reflekterat över sedan sommaren och höstens öppna träningar:

- Spelarna/ungdomarna måste förbättra sin uthållighet genom att träna och spela i högre tempo och göra fler fotbollsaktioner i alla sammanhang när de är på planen.

- Beteendet när vi skiftar skede. Från exempelvis Speluppbyggnad till Återerövring eller tvärtom så tar det för långt tid för killarna att agera.

- Göra mål på få tillslag! Träna på att avsluta på ett eller två tillslag ALLTID. Oavsett om de har tid eller inte tid på träning så sätt det i system och automatisering att använda få tillslag!

20190805

Äntligen är semestrar och ledighet snart över och vi kan komma igång med verksamheten igen. Vi i ledarteamet har haft möjligheten att reflektera och kommer att dokumentera/publicera våra intryck och upplevelser från Halmstad under slutet på augusti. Den 16 augusti åker vi till Leksand för utvecklingsläger 2 och vi får möjlighet att jobba intensvit med 24 spelare till med vårt arbetssätt och även lära känna nya killar på och utanför plan. Inspirerande och kul! En uppdaterad kallelse finns under planering. I september planerar vi en öppen träning i första hand (mer info i slutet på augusti) för de som inte varit i Halmstad eller Leksand.
20190613
Nu börjar vi närma oss sommarens aktiviteter med P04. Vi vet om och förstår att många är nyfikna och förhoppningsfulla inför uttagningarna till Halmstad och Leksand. Vi har full respekt för det. I vårt uppdrag som instruktörer och FU, SU är det också den tuffaste perioden då vi vet att vi gör flera ungdomar besvikna. Det ingår i vårt uppdrag och precis som killarna har gått in i den här verksamheten medvetna om att de kan bli utvalda eller inte så vet vi att vi ska välja ut några som får förmånen att vara med på utvecklingsveckorna/helgen som kommer i sommar och några inte. Vi vill poängtera igen att vi väljer inte bort utan vi väljer ut spelare till lägrena och våra selekterade aktiviteter. Vi kommer att fortsätta ta ansvar för att utbilda hela gruppen P04 och i år har fler än någonsin fått ta del av någon form av verksamhet hos oss. I höst kommer vi genomföra öppna träningar igen med fri anmälan.
Det som kommer hända nu den närmsta tiden är att efter ett lyckat Svealandsläger (tack Enköpings SK Ungdom för ett fint arrangemang) är att vi har träning/match i Linköping mot Östergötlands FF den 15 juni. Därefter kommer vi att ta ut truppen (som kommer till stora delar vara samma) till matchen mot Södermanlands FF i Grillby den 19 juni. På kvällen (natten) som följer kommer vi att ta ut truppen till Halmstad och Leksand. Vi kommer att kontakta några av killarna som är nära Halmstadtruppen för att först förklara varför man inte kom med dit och sedan kommer några få frågan om intresset att vara reserver till Halmstad. Den 25 juni kommer vi träna med spelarna och ha föräldrainfo för de spelare (inklusive reserver) som är med till Halmstad.
Jag har idag också lagt ut det arbetssätt som vi kommer skicka till SvFF inför lägret i Halmstad. Jag tycker att det är viktigt att det är transparant och att ni som har grabbarna i vanliga fall får veta vad vi jobbar med under träning och matcher. Märk väl att detta inte är "rätt" arbetssätt, det är vårt arbetssätt och rollbeskrivningar. Den skiljer sig lite från det vi gjorde i början eftersom vi nu har färre spelare och kan jobba lite mer grundligt men ramarna är desamma.

Utvecklingsläger Arbetssätt

20190526

Program Svealandslägret 2019

Torsdag:
08.30  Träning 1 (Matchförberedande)
10.30  Teori 1 (Praktisk info om lägret/matcher, mm - Martin)
11.30  Lunch
13.00  Teori 2 (Matchgenomgång)
14.30  Match – Upplands FF-Västmanlands FF
17.00  Middag
18.00  Teori 3 – Målvaktens roll (Jonas Bylund)
19.00  Individuella samtal/Fri tid
21.00  Kvällsmål
22.30  God natt!
Fredag:
07.00  Väckning
08.00  Frukost
09.00  Teori 4 – Elitfotbollens kravbild (Johan Arneng)
10.30  Träning 2 (Matchförberedande)
13.00  Lunch
14.00  Individuella samtal, fortsättning
15.00  Teori 5 (Matchgenomgång)
16.30  Match – Upplands FF-Gotlands FF
18.45  Middag
20.00  Teori 6 - Föreläsning av SvFF
21.30  Kvällsmål
22.30  God natt!
Lördag:
06.30  Väckning
06.45  Frukost
08:30  Träning 3 (Återhämtningsträning)
10.30  Packning/Städning
11.30  Lunch
12.15  Avresa vid godkänd städning

20190518
I dag har truppen till Svealandslägret tagits ut. Vi vill nu förstärka ännu en gång att vi väljer inte bort spelare som vi bedömer dåliga utan vi väljer ut spelare som vi bedömer hanterar vårt arbetssätt bäst just nu. Vi pratade i onsdags med killarna efter träningen och betonade att konkurrensen som är per position också spelar in och att det finns många spelare som hanterar våra träningar, olika positioner och arbetssätt på ett bra sätt. Några som inte blir utvalda nu kommer vara med i Futurematchen redan den 22 maj och några kommer vara aktuella för något av lägrena i sommar så vi släpper inte någon spelare vind för våg. Redan i inledningen betonade vi att det är en frivillig verksamhet med selekteringsinslag framför allt i den här delen av verksamhetsåret och det är självklart okej att vara besviken om man inte kommer med, det är naturligt. Tränare, föräldrar - Stötta grabbarna och se till att de jobbar vidare med sin träning och ambition att bli bra i fotboll över tid! Vi har höga förväntningar på alla! Vi ser nu fram emot en bra utbildningshelg i Enköping med P04.

20190514
Vi hade en bra kväll på Sävja IP:s naturgräs igår. Killarna visade bra karaktär och gjorde sitt bästa! Det märktes att det var lite stappligt i början av kvällen innan de blev vana med underlaget. Fokus var på "Förhindra speluppbyggnad" och vi började på att traggla lite detaljer med dom för att kunna hantera det också. Vår ambition i vårt arbetssätt är att kunna vinna bollen högre upp i plan än vi utsatte dom för igår men vi vet också om att vi kommer hamna i perioder/matcher där de har nytta av att hantera flera olika arbetssätt.
Truppen till Sveland kommer publiceras under lördag den 18 maj på grund av några observationsmatcher som vi vill ha med i bedömningen. Vi hoppas på överseende med detta.

20190514
I morgon är det träning för uttagna spelare. Ni kommer att arbeta i positionerna som finns här i framförallt det stora spelet. Vi kommer att jobba med vårt arbetssätt att förhindra speluppbyggnad (lågt) - Positionsförsvar. Efter den här träningen kommer vi att fördjupa vissa saker i arbetssättet - principer - pubprinciper men det är ingenting som vi har gjort som inte ska göra vidare. Kallelse finns här!

20190502
Idag hade vi möte/info på Arenahotellet för föräldrar och tränare till/för P04. Det var 22 anmälda med bara 9 fanns på plats. Informationen från mötet finns här:
Info tränare/föräldrar 20190502

I morgon kommer uttagningen till den 15 maj publiceras här på hemsidan.

20190415
Vi tvingas tyvärr att ställa in träningen den 24 april pga av att vi helt enkelt inte kommer åt en träningsyta. Det är tyvärr den situation vi har och vi vet att ni föreningar också kämpar för att få till tider. Helger är inte aktuellt eftersom ni är de allra flesta i tävlingssäsong och det ställer till det för er. Vi siktar på en extra träning när vi har möjlighet till naturgräsplaner och då möjligheter öppnas upp på ett helt annat sätt. Nästa aktivitet är föräldra- och tränarinfo på Arenahotellet den 2 maj. Se mer info och anmäl dig här!
20190408
Här kommer en kort sammanfattning av hur vi analyserat utbildningsmatcherna mot Örebro utifrån vårt arbetssätt:
Matchplanen inför Örebro, som brukar vara något starkare än Upplands FF, var att få arbeta med skedet FSU (Förhindra speluppbyggnad). Fortfarande är vår prioritet den direkta återerövringen men om vi inte lyckas med det så ska vi via indirekt ta oss tillbaka till utgångspositioner i försvarsspelet (lågt). Under 180 minuter (2x90) hamnade vi i FSU (lågt) väldigt få gånger. Vi lyckades väldigt väl med den direkta återerövringen men framför allt hade vi bollen i SU (Speluppbyggnad). Vi fick alltså i skarpt läge träna på det vi har arbetat med under våra två tillfällen (Ärentuna och Bälinge). Vi fick också praktisera vårt högre FSU några gånger vilket slog ganska väl ut. Sammanfattningsvis gör vi två bra prestationer (Resultaten 1-1 och 4-0) utifrån den korta tid vi haft tillsammans och är klart nöjda med P04:s nivå överlag på att anamma ett arbetssätt och verkligen försöka praktisera det fullt ut i match. Ni har gjort ett bra jobb i föreningarna med att utbilda spelare! Nästa tillfälle som vi har är teori/träning den 24/4 (Vi letar fortfarande plan) och vi kommer ta ut 4 mv och ca 25 utespelare. Den 2 maj kommer vi erbjuda alla ledare och föräldrar som är nyfikna en information om vad vi har gjort hittills och vad som kommer framöver. Mer info kring det kommer inom kort.

20190403
Idag bestämdes datum för vårt "Utvecklingsläger Leksand". Det sammanfaller tyvärr med DM-finalerna för P04 men vi hade inte några valmöjlighter där då vi samverkar med flera distrikt (Dalarna, Hälsingland och Gestrikland). Lägret kommer vara den 16-18 augusti i Leksand och innehållet kommer vara mycket detsamma som i Halmstad. Preliminärt är det två matcher och två träningar som genomförs. Spelare som blir kallade och deltar i Halmstad kommer inte delta i Leksand. Kallelsen går ut i samband med kallelsen till Halmstad.

20190403
Igår genomfördes ytterligare en öppen träning i Sigtuna. Temat var Speluppbyggnad och Återerövring och träningen liknade den i Bälinge som vi hade den 10 mars mycket i upplägget. Ni spelare som var där visade verkligen att ni ville jobba med ert lärande och utveckling! Tack för det! Vi hade 23 spelare på plats av 37 kallade. Samtliga återbud kom inom 24 timmar före träningen (vilket är ok om man blir skadad, sjuk) men vi hade också spelare som inte dök upp. Vi har tackat nej till ett antal spelare som inte fick chansen igår och då förväntar jag mig att man i alla fall ger mig/oss chansen att kalla in reserver. Nu blev det inte så och det är inte ok att bara utebli.
20190328
Nu går vi in i en period som är mer fokus på ett färre antal spelare, matcher mot andra distrikt osv. Vi har en öppen träning för föranmälda den 2 april och hoppas på att kunna annonsera ytterligare en till i maj men fokus är på de aktiviteter som vi har som krav från SvFF att genomföra för utvecklingslägret i Halmstad.
Den 6 april har vi kallat spelare till två matcher mot Örebro Läns FF i Lillån (strax utanför Örebro). Några spelare kommer att delta i bägge matcherna mer eller mindre omfattande. Anledningen är att alla som åker till Örebro ska få rejält med speltid och inte bara korta inhopp, dock kommer inte alla att få spela exakt lika mycket. Vid återbud kommer nya spelare att kallas in. Kallelse finns här!
20190315
Under våren nu så har vi haft en intensiv period med Pojkar 2004. Många spelare, ca 250 stycken, har deltagit i vår öppna verksamhet som vi också fortsätter med parallellt med den nu selekterade delen. Den 10 mars hade vi teori och en praktikdel som till viss del fick modifieras pga av att Uppsala kommun helt enkelt inte hann med att skotta av planen i Ärentuna. Vi kunde dock börja arbeta med vårt arbetssätt i speluppbyggnad och killarna som var där fick både en teoretisk uppfattning om vad vi vill men även i praktikdelen var vi tydliga med hur vi vill arbeta i det skedet. Se länkar nedan för träningsinnehåll och vad vi teoretiskt gick igenom. Tanken är att vi ska ha ett öppet tillfälle för alla intresserade med bara teori för att prata om arbetssätt, roller och spelartyper och även se till att prata om belastningsprinciper. Vi annonserar datum för det under mars månads senare del.
Nu är det återigen dags för ett tillfälle där vi kallar de spelare som både utifrån vårt arbetssätt men också utifrån ett ganska brett bedömningsunderlag sen tidigare vi bedömer har kommit längst just nu. Det gör att på grund av en knivskarp konkurrenssituation att många duktiga fotbollsspelare är utanför den här truppen, den här gången. Det innebär inte att man är borta från vidare träning utan att det gäller att jobba på och göra det stora jobbet i hemmiljön (det är där den absoluta huvuddelen av träning och utveckling sker) och när man får chansen göra det så bra som möjligt igen. Kallelse till den 24 mars finns här!
PP-presentation 10 mars
Träning 10 mars

Vi har även publicerat första kallelsen för Uppland FF Future P2004. SvFF har haft Future Team sedan några år tillbaka och det riktar sig mot spelare som än så länge inte har fysiska egenskaper som sina kronologiskt jämnåriga men i övrigt besitter ett stort fotbollskunnande. I Future Team i Uppland vill vi fånga upp spelare som har mycket god spelförståelse, bra teknik och mentala kvaliteter. Några spelare kommer ibland finnas både i den ordinarie verksamheten och i Future. Vår erfarenhet säger att det utvecklar både de andra spelarna i Future och de som har möjlighet att vara med i bägge. Här finns kallelsen för Future team.

20190313
Nu är kallelse för öppna tematräningen den 2 april publicerad. Se här! Vi kommer att försöka lägga in fler tillfällen så att de som nu inte fick plats kan för möjlighet att vara med och träna. Senast på fredag 15/3 kommer kallelsen till internmatchen den 24 mars.

20190304
Intresset är stort för vårt öppna tillfälle den 2 april. Vi kommer att prioritera er som anmält sig på följande sätt:
1) De som inte varit med alls i våra öppna träningar 2018-2019 för att få ta del av vår verksamhet.
2) De som inte var med 26, 28 februari eller inte är uttagna till 10 mars.
3) Därefter i turordning när man anmälde sig.

OBS! Fokus på det öppna tillfället är inte uttagning utan att erbjuda en tematräning i vår regi.

20190303
Nu är kallelse till halvdagslägret publicerad. Vi har kallat 33 utespelare och 4 målvakter. Märsta IK har vid tidigt skede meddelat att de inte kan delta med sina spelare pga av andra planerade aktiviteter. Det har gjort att vi direkt har kallat in extra spelare till det här tillfället. Samtliga namn finns med på kallelsen men Märsta IK:s spelare är överstrukna. Vi vill återigen förtydliga att det är tuff konkurrens och att det var många killar som gjorde väldigt bra prestationer som inte är med den här gången. Vi uppmuntrar dom till att anmäla sig till öppna tillfällen och fortsätta jobba hårt. Vi har också en löpande dialog med tränare och kommer se matcher under våren som gör att det inte är omöjligt att ta del av utbildningsverksamheten vid senare tillfälle. Vi erbjuder nu ett öppet tillfälle den 2 april i Sigtuna Kommun (Kvällstid - Plan och tid ej klart) Se här för kallelse och för anmälan till det öppna tillfället.

20190301
Nu har vi genomfört två kvällar med matchspel för de spelarna vi bedömt kommit längst just nu och vi är nöjda med vad vi har sett med tanke på de korta instruktioner killarna fick ta del av kring vårt Spelsystem (Utgångspositioner i anfalls- och försvarsspel och endast några huvudsakliga punkter i lagets arbetssätt i Speluppbyggnad och Förhindra Speluppbyggnad). Några av killarna frågade under kvällarna varför de inte fick spela i "sin" position och vi vill därför ge information om vilket svar killarna fick. Den selekterade delen av Upplandslagets verksamhet är en konkurrensutsatt utbildningsverksamhet. Det gör att vi vill se om spelare kan hantera flera roller i vårt spelsystem. Vi uppmuntrar tränare till att exempelvis fortsätta använda sina centrala spelare centralt i klubbmiljö men vi kommer kanske att erbjuda dom utbildning i andra positioner hos oss. Killarna kommer efterhand att få reda på i vilka positioner vi ser dom i (1:a, 2:a och 3:e) så de har möjlighet att förbereda sig teoretiskt på vad som förväntas av dom hos oss. Vi kommer ju givetvis också att jobba med det teoretiskt och praktiskt på plats hos oss också. Det är också en träning i att förbereda dom på en framtida karriärövergång (exempelvis klubblag till distriktslag (som pågår nu), U15 till U17, Juniorlag till Seniorlag) där rollen på plan och status i gruppen kan förändras.

Den 10 mars kommer vi ha samling för 30 utespelare och 4 målvakter på Ärentunaskolan (Teori 09.00-10.30 och praktik mellan 11.00-13.00). Kallelse för detta kommer sent på söndag den 3 mars.

20190220
Här kommer lite information främst riktade till tränare för P04. Vi vill vara transparanta och berätta vad vi gör i vår verksamhet.
Spelsystem definieras som lagets utgångspositioner, arbetssätt, spelartyper och roller. För att få en överföringseffekt av det vi tränar på är det viktigt att veta hur vi i slutändan vill spela. Att våra träningar ser bra ut från sidan ut ligger inte i vårt intresse utan att det blir en lärandemiljö som bjuder de som är med på följande principer för icke-linjär pedagogik:
- Representativt lärande övningsdesign – Vilka och vad spelare ser och känner är representativa av spelet.
- Träningarna kan fokusera på repetition men det måste finnas tillräckligt många variationer (repetition med variation).
- Vi vill hålla perception och aktion kopplad: Informationen i vår övningsdesign ska likna dem i det riktiga spelet.
- Fokus på effekten eller resultatet av fotbollsaktionen i motsats till hur aktionen utfördes.
Fråga: Vilket av dessa händer hela tiden i en match? Pass, tackla, beslut, skjuta, dribbla. Givetvis beslut…… därför kommer vi sätta spelarna så mycket som möjligt i beslutsfattande situationer i vår träning.

Här finns vårt Spelsystem som vi kommer utgå ifrån med Upplands FF P04 (Uppdaterad 1/3)

20190219
Nu har vi observerat ca 220 pojkar födda 2004 genom 6 tematräningar och tagit ut ca 66 utespelare och 9 målvakter till träning den 26:e och 28:e februari. Jag (Martin Möller) har varit på alla träningarna och har fått bra hjälp av hela teamet som varit på plats och observerat. Vi tycker gemensamt att ni är en välutbildad och även väluppfostrad grupp med fotbollsspelare. Konkurrensen är tuff och några kommer vara besvikna över att ni inte är med den här gången. Det finns ett gott råd vi kan ge er: Fortsätta jobba hårt, kanske ännu hårdare på egen hand, i träning och match och visa er och oss att ni vill ta del av vår utbildningsverksamhet i framtiden. Kanske redan nästa gång! När chansen dyker upp är ni beredda! (Glöm inte att anmäla er till de öppna träningarna när de annonseras. Nästa i mitten av mars).

20190211
Nu är extrainsatta träningen den 14/2 i Märsta full. Det har funnits möjligheter att anmäla sig till öppna träningar sedan i mitten av januari. Vi kommer inte ta in några i sista stund till de här sista tillfällena. De som inte har deltagit i tidigare träningar kommer att prioriteras. Vi har i helgen påbörjat matchobservationer och kommer under februari och mars fortsätta med det. Ambitionen är att se så många lag som möjligt i P15/U15 som har börjat spela träningsmatcher redan nu. Till den 26 och 28 februari kommer ca 70 utespelare och 6-8 målvakter att väljas ut utifrån det vi observerat hittills. Verksamheten är inte stängd utan det kommer finnas möjligheter att bli uttagen även om man är skadad just nu eller helt har missat att anmäla sig. Kallelse till 26/2 och 28/2 kommer skickas ut den 19/2 och publiceras på hemsidan samma dag.

20190206
Nu är alla extra tillfällen och den sista öppna träningen planerad för att lösa den inställda och avbrutna träningen i helgen samt ge de chansen som inte deltagit än. Vi gör allt för att tiderna och platser ska vara så tillgängliga som möjligt och det är inte optimalt att träna sent en vardagskväll. Vi har dock väldigt begränsad tillgång till planer under den här tiden på året. Alternativet är att inte ha verksamhet alls. Verksamheten är frivillig och stänger inte i och med dessa träningar utan det kommer öppna tillfällen längre fram i vår också när vi har större tillgång till planer. På bättre tider.
Det som sker efter dessa 6 öppna tillfällen som vi haft med ca 240 pojkar födda 2004 är att ca 60 utespelare och ca 6-8 målvakter kallas tillbaka till träningar med Upplandslaget P04. Det är inte öppna träningar utan en kallelse kommer till den adress man angivit och även läggas ut ca en vecka före tillfället på hemsidan. Se planeringen när dessa är. Återigen så är det inte "kört" om man inte blir uttagen till dessa träningar. Vi kommer att observera matcher, ha kontakt med era föreningstränare, etc.

20190128

Nu är kallelser utskickade! Hela 11 stycken adresser studsar trots att vi har tagit upp anmälan med två mejladresser till deltagare och målsman. Kolla gärna under veckan med de som anmält sig att de har kollat sina mejl.
Komplett lista finns här!

20190121
Det har skett några uppdateringar på platser för träning i februari. Ett stort tack till Märsta IK som släpper träningstider så vi kan boka in dom för vår verksamhet. Se mer under planering. Några tillfällen i april och maj har tillkommit men exakta datum kommer senare. Vi uppdaterar löpande under våren. Kämpa på ute i kylan!/MM

20190108:
Samarbete och kommunikation
Ni tränare och ledare kommer att vara väldigt viktiga i det här arbetet, det kan inte nog betonas. Ni tränar spelarna den största delen av tiden. Det vi tittar på hos spelarna när vi bedömer dom är presenterat i bilder men vi kommer också att prata om det vid våra presentationer och under träningar under året. Ni känner era spelare bäst och kan addera det som vi i teamet kanske inte ser under ett enskilt observationstillfälle, till exempel saker som karaktär, attityd och viljan att träna som är viktig när vi bedömer potential.

Det här är några saker vi behöver er hjälp med:
- En spelarförteckning över alla P04-spelare i laget (senast 28/1).
- Ett träningsmatchschema och upplysning om i vilka matchmiljöer era spelare troligtvis befinner sig i.
- Uppgifter om P04-spelare som spelar i ett annat lag (ex senior, junior, etc) i er förening (senast 28/1).
- Vi kommer i mesta möjliga mån att ta kontakt med er innan observation av en match och vill då ha en spelarförteckning över alla spelare som deltar i den matchen.

Det är också viktigt att vi har en kontinuerlig kontakt med varandra på ett respektfullt sätt och gärna via mejl som vi sedan kan följa upp med samtal/möte. Spelare utvecklas ibland enormt fort i den här åldern och observationerna behöver kompletteras med inputs från er. Vi behöver också känna till om någon/några spelare finns på skadelistan. Tänk även på att era spelare behöver en teoretisk grund att stå på när de kommer till samlingarna. Vi kommer att varva teoripass med praktiska övningar men huvuddelen av utbildningen sker som sagt hos föreningen.
Till sist; Vår ambition är att ta fram ett så brett underlag som möjligt. Det innebär att förhoppningen är att många olika spelare kommer att bli kallade och i förlängningen betyder det att man varken kan "ha en plats" eller "åka ur" i den här verksamheten. Det är mycket viktigt att spelare, ledare och föräldrar känner till och förstår detta.
Vi ser fram emot att få träffa er och ni är varmt välkomna att kontakta mig på martin@upplandsff.se