Inställd: Tränarutbildning A-Ungdom (21/9+22/9 samt 26/10 + 27/10) Uppsala, 2019-09-21 kl. 08:30 t.o.m. 2019-10-27 kl. 18:00

Utbildning
Tränarutbildning A-Ungdom
Plats
Scandic Uppsala Nord
Arrangör
Upplands Fotbollförbund
Startdatum
2019-09-21 kl. 08:30
Slutdatum
2019-10-27 kl. 18:00
Antal platser
24 (21 lediga)
Avgift
6 500,00 SEK
Utbildningsansvarig
Fanny Lundgren, fanny@upplandsff.se
Sista anmälningsdag
2019-08-26
Beskrivning

Svenska Fotbollförbundets tränarutbildning A ungdom vänder sig till alla ungdomstränare med ambition att leda och coacha sina spelare med moderna lärandemetoder och högsta kvalité när det gäller träningsinnehåll och individuell uppföljning, allt för att uppnå optimerad utveckling och nöjda spelare.

Tränarutbildning A-Ungdom riktar sig till tränare som har spelare i åldrarna 14-19 år. Den erbjuder en omfattande kursplan med de senaste rönen inom fotbollspsykologi, fotbollsfys samt taktiska delar i spelet och tränarens coachning under match.

Kursen utgör ett fullgott alternativ till UEFA Elite Youth A och har samma målsättning - att ge tränare möjlighet att stödja sina ungdomsspelare i deras utveckling och möta spelarnas krav på bästa möjliga träning, match och vägledning.

Kursupplägg

Totalt består hela utbildningen av 4 dagar á åtta timmar, fördelat på två kurstillfällen à två dagar. Innan utbildningens första kurstillfälle genomförs det ett antal förberedande webbuppgifter.

Mellan de två kurstillfällena så genomförs det också ett antal webbuppgifter, som bland annat innefattar att genomföra träningspass i praktiken med särskilda teman, skapa övningar och planeringar, videoanalys av en matchsituation med sitt eget lag samt läsa texter. inom olika områden. Viktigt att ha ett lag att genomföra uppgifterna med.

Behörighetskrav

Kursen innebär en progression i förhållande till innehållet i SvFF.
För att bli antagen måste du genomfört tränarutbildning B ungdom och/eller UEFA B. Även tränare med diplom från högre kurser är välkomna att delta eftersom tränarutbildning A ungdom utgör ett viktigt kompetenstillskott för alla tränare.

Anmälan och kallelse

Deltagare anmäler sig till hela utbildningen och kursen är sammanhängande. Viktigt att din förening godkänner dig i Fogis så att vi vet att du får gå utbildningen för din förening (om dem ska stå för kostnaden). Det är ett krav för att du ska bli antagen.

Efter att du har blivit antagen till utbildningen och senast två veckor före kursstart, skickas en personlig kallelse via mail, tillsammans med program och inloggning till webbplatsen Tränarutbildning A Ungdom.
Föreningen faktureras då samtidigt. Ett idrottslyft på 2500 kr/deltagare kan sökas efter avslutad utbildning.

Upplysningar: Ring kansliet, Fanny Lundgren 018-430 60 73 eller mail via fanny@upplandsff.se