Fotbollsutvecklare Pojkar och Flickor 2004

Nu är rekryteringen av Fotbollsutvecklare (DFK) för Flickor och Pojkar 2004 klar. Uppdraget startar den 7 januari 2019 och samma dag kommer det finnas möjlighet att anmäla sig till träningshelgen den 2-3 februari som är uppstarten av verksamheterna.

Nu är rekryteringen av Fotbollsutvecklare (DFK) för Pojkar och Flickor 2004 klar. Uppdraget startar den 7 januari 2019 och samma dag kommer det finnas möjlighet att anmäla sig till träningshelgen den 2-3 februari som är uppstarten av verksamheterna.

För flickorna blev det en meriterad och välutbildad tränare i Fredrik Bernhardsson som så sent som förra året ledde IK Uppsala Fotboll i Elitettan och var också instruktör på regionalt läger som hölls i Uppsala. Fredrik har utbildningsnivån UEFA Elite Youth A Diplom och även UEFA A diplom och stor erfarenhet både som instruktör och organisatör av läger, samlingar och liknande verksamhet som Upplands FF bedriver. Fredrik kommer att skicka ut en mer utförlig presentation och hur han kommer lägga upp sitt arbete med F2004.

På pojksidan kommer Martin Möller att ha uppdraget som Fotbollsutvecklare (DFK). Martin, (även tjänsteman i spelarutbildningsfrågor på Upplands FF) som i vanliga fall planerar och organiserar verksamheten lite i bakgrunden kommer under resan med P2004 att ta steget fram och på så sätt kunna vara med och påverka den verksamhet som nu ska ta form framöver. Martin har utbildningsnivån UEFA Elite Youth A Diplom och UEFA A Diplom och är utbildare upp till A-ungdom. Martin kommer att skicka ut en mer utförlig presentation och hur han kommer lägga upp sitt arbete med F2004.

En stor anledning att valet föll på två personer med erfarenhet av både breddverksamhet, elitverksamhet, föreningsverksamhet, förbundsverksamhet och lägerverksamhet är att spelarutbildningsverksamheten ("Spelarutbildning en helhet") omformas från och med 2019. Det innebär ett större ansvar och krav på erfarenhet i att bygga upp och utveckla flera delar av verksamheten och inte bara träna de spelare som kommit längst i sin utveckling just nu. Det är ju givetvis fortfarande den största delen av just det här uppdraget men med fler öppna träningar och mer verksamhet överlag så föll valet på Fredrik och Martin som båda två motsvarar de nya krav och arbetsuppgifter som nu landar på FU under uppbyggnadsåret 2019.
Bakom beslutet står SU pojk, SU flick och fotbollsutvecklingskommittén.
Övriga personer som kanslichef, SvFF.s Nafu och Upplands FF:s ordförande är informerade om bakgrund och process fram till beslutet.