Röst #3

Som en del utav initiativet Plus 10 000 kommer vi att lyfta fram 10 stycken kvinnor med olika roller inom fotbollen i uppland. En ny röst kommer att publiceras varje måndag och fredag under fem veckor. Nästa person att lyfta är röst #3 Lovisa Delby 41 år - förbundskapten för ungdomslandslagen, F15-17 (aktuell kull F05) och som har en gedigen bakgrund som tränare.

Hur började din resa som ledare och hur har den sett ut fram tills idag? 

Jag skadade mig i samband med fotbollsmatch i 15-årsåldern och var för stunden tvungen att avbryta min spelkarriär. Skadan och frånvaron av att själv kunna spela var tufft och det tog ett tag för mig att alls vilja komma tillbaka till fotbollsplanen för att se mina lagkamrater spela.

I 19-årsåldern började jag träna ett flicklag i Danmarks IF. Jag var en ung tjej som ansvarade för det mesta kring laget, med 3-4 manliga ledare som assisterade och många engagerade föräldrar i övriga uppgifter kring laget. I Danmarks IF var jag i 7-8 säsoger innan jag gick vidare till nästa uppdrag på Upplands Fotbollförbund. Jag fick möjligheten att börja utbilda mig som tränare och att delta i distriktets verksamhet för spelarutbildning. Det ledde till att jag arbetade som spelarutvecklingsansvarig på Upplands Fotbollförbunds kansli och fick rollen som spelarutbildare. Jag var samtidigt instruktör på fotbollsgymnasiet och hade några lektioner i veckan under något år. 

I 30-årsåldern fick jag mina två barn, var föräldraledig och borta från arbetsplatsen i några år, jag var dock fortsatt aktiv inom fotbollen då jag hade möjlighet att delta i distriktslagens verksamhet i mån av tid. Efter min föräldraledighet började jag jobba i Sigtuna IF som utbildningsansvarig för deras flick- och ungdomsverksamhet. Jag arbetade med de administrativa uppgifterna dagtid samtidigt som jag var aktiv som tränare ute på planen kvällstid. 

Hösten 2015 fick jag frågan om att vara huvudtränare i Enköpings SK UK Dam (div 1), ett uppdrag jag påbörjade 2016 för att vara där i två säsonger. Det här är ett uppdrag jag vill mena har lärt mig massor och som har betytt mycket för min fortsättning som ledare. Jag lärde mig mycket om ledarskap och att få en väldigt brokig grupp spelare att fungera tillsammans som ett lag, både på och utanför planen. 

2018-2020 arbetade jag heltid i IK Uppsala Fotboll som ansvarig för spelarutbildning i den elitförberedande verksamheten F19/F17 samtidigt som jag var en av de assisterande tränarna i föreningens A-lag (Elitettan och OBOS Damallsvenskan). 

Jag är from februari 2021 anställd på Svenska Fotbollförbundet och arbetar heltid som förbundskapten för F16/05. 

 

Har du upplevt några svårigheter under din karriär som varit direkt kopplade till att du är kvinna?  

Det har jag men jag har lämnat det där bakom mig, jag har stort fokus på att skapa bra förutsättningar framåt för de som vill vara verksamma, oavsett man eller kvinna. Vi är i en häftig tid inom fotbollen med stor förändring avseende jämlikheten, spännande att få vara en del av det! 

 

Vad har fått dig att fortsätta vara ledare?

Glada barn och ungdomar och deras fantastiska föräldrar, min egen familj som alltid stöttar, vänner och kollegor som uppmuntrar och framförallt känslan att hela tiden få lära mig något nytt. Att varje dag bli bättre på det jag gör. Framgångarna genom åren går inte att lämna utanför - de i sig bekräftar att mitt hårda arbete leder framåt och att mycket av det jag gör är bra. 

 

Hur får vi fler tjejer/kvinnor att vilja bli ledare i denna mansdominerande idrott?

Jag vill börja med att säga att jag ser en stor förändring sedan bara några år. Samhällsengagemang och medvetenhet påverkar och ger förutsättningar i rätt riktning. Fler kvinnor utbildas och ges möjlighet till att arbeta inom fotbollen. Vi har mycket kvar och det känns roligt att få vara del av en positiv utveckling. 

En stor nyckel till att skapa stor och bred kompetens i föreningar är att tro på och ge plats för den kompetens som finns där ute. Oavsett kvinna, man, yyngre eller äldre. Det är självklart att det finns fotbollskunniga och intresserade kvinnor precis som det finns intresserade män. 

Utbildningsgrupper för kvinnor och att följas upp med hjälp av mentorer kan vara delar som hjälper till i att utbilda och behålla fler kvinnor i ledar- och tränarrollen. 

Var noga i rekrytering och ställ krav på de anställdas, arvoderades, ideellt arbetandes värderingar och arbetssätt. Vart vill ni som föreningar? Säkerställ att medlemmarna i föreningen arbetar i rätt riktning. 

Jag personligen tror att det handlar om vårt mod att göra något "nytt" eller "ovant". Styrelser, kommittéer, råd eller vad det än kan handla om, behöver träna sitt mot i att tänka lite större än tidigare, att våga spela den lite svårare passningen än den vi är vana vid. Detta för att se vad som finns bakom första och närmsta lagdel, för att jämföra det med fotbollen ute på planen. 

 

Vi avslutar med tre snabba: 

Dina tre bästa ledaregenskaper? Kommunikation för att skapa relation, har förväntningar och ställer krav därefter, fokus på den enskilda individen. 

Din bästa uppladdningslåt? Spontanitet av Kaliffa.

Vad köper du i kiosken; varmkorv eller kexchoklad? Banan.

 

Stort tack Lovisa! 

 

Är du intresserad av att utbilda dig inom tränarrollen i fotbollen? 
Läs mer här om våra utbildningar!