Information seniorfotbollen 210513

Under onsdagen, den 12 maj, kom Regeringen och Folkhälsomyndigheten med uppdaterad information kring de just nu rådande restriktionerna. Upplands FF:s Tävlingskommitté, TK, hade med anledning av detta ett extrainsatt möte under torsdagen. För seniorer, det vill säga spelare födda 2001 och tidigare, innebar det lättnader från och med 1 juni, där det föreslås bli tillåtet att i mindre skala bedriva tävlingsidrott. Folkhälsomyndigheten kommer, i närtid, att återkomma med mer detaljerade uppgifter kring dessa föreslagna justeringar.

Beskedet innebär att Upplands lokala serier, Herr division 4-8 och Dam division 3-5, kommer att genomföras med enkelmöten. TK har tidigare beslutat att om våra serier inte kan starta senast helgen den 22-23 maj så finns det, dessvärre, ingen möjlighet att genomföra seriespelet med dubbelmöten. Ingen omlottning av serierna kommer att ske, utan liggande spelschema är det som gäller. Mer detaljerad information kring seriespelet kommer att skickas till lagen i respektive serie.

Beträffande träningsmatcher kan dessa, enligt nuvarande förslag från Regering och FHM, spelas från och med 1 juni. Detta under förutsättning att inga nya restriktioner utfärdas. Matcherna skall även genomföras lokalt, eller med begränsat resande. Upplands FF styrelse har tidigare fastslagit att Upplands distrikt är att anse som lokalt. För att underlätta domartillsättning skall dessa matcher meddelas till Domarkonsulenten senas sju dagar i förväg.

Tänk även på följande regler kring matcher:

  • Håll avstånd till varandra
  • Dela inte utrustning med varandra, exempelvis vattenflaskor.
  • Undvika gemensamma omklädningsrum.
  • Resa till och från matchen individuellt, i den mån det är möjligt.

 

Följande gäller för seriespelet:

Herr div 4: Omgångarna 1–11 stryks ur spelprogrammet oavsett var omgångarna är placerade nu.

Herr div 5: Omgångarna 1–11 stryks ur spelprogrammet oavsett var omgångarna är placerade nu.

Herr div 6: Omgångarna 1–11 stryks ur spelprogrammet oavsett var omgångarna är placerade nu.

 

Herr div 7: Omgångarna 1–9 stryks ur spelprogrammet oavsett var omgångarna är placerade nu.

Herr div 8: Omgångarna 1–9 stryks ur spelprogrammet oavsett var omgångarna är placerade nu.

 

Dam div 3: Omgångarna 1–9 stryks ur spelprogrammet oavsett var omgångarna är placerade nu.

Dam div 4: Omgångarna 1–9 stryks ur spelprogrammet oavsett var omgångarna är placerade nu.

Dam div 5: Omgångarna 1–9 stryks ur spelprogrammet oavsett var omgångarna är placerade nu.

 

Notering: Kvalet som spelas mellan segrande lag i Herr div 4 Gotland och 2:a placerat lag i Herr div 4 Uppland planeras till 9–10 oktober.

 

Futsal
Upplands Fotbollförbund återkommer med information utifrån mera precisa direktiv.

 

Frågor kring beslutet besvaras av
Johan Richt, Ordförande Tävlingskommittén, 072-388 65 10
Dick Olsson, Tävlingskonsulent, 018-430 60 75