Uppdatering ungdomsfotbollen

FHM kom under onsdagseftermiddagen med en positiv uppdatering gällande barn-och ungdomsfotbollen. Barn och ungdomar födda 2002 eller senare får från och med idag, 28 april, spela enstaka matcher igen.

Detta innebär att föreningar med lagidrotter kan anordna en match eller tävlingsdag per lag och vecka utomhus.

Matcherna ska, likt tidigare spelas lokalt. Det är med andra ord fortfarande av stor vikt att de allmänna råden, för att begränsa smittspridning, efterföljs.

Vi återkommer så snart vi bara kan med vad dagens besked innebär för Upplandsfotbollen. I tillägg till tolkningar av huvudbeslutet kan dessutom lokala variationer förekomma. Vi avvaktar därför eventuella kompletterande besked från RF och det lokala smittskyddet. SvFF:s råd och riktlinjer för fotbollen kommer även de att uppdateras inom kort.