Haris dömde EM kval i Futsal

Hej Haris Curovac.

Du är precis hemkommen efter att ha dömt EM kval match i Futsal mellan Danmark – Albanien.

Hur har det gått?

Allting har gått bra, jämn och tuff match mellan två jämna lag. Inga speciella situationer så vi var aldrig i centrum vilket är skönt.  

 

Matchen spelades i Albaniens huvudstad Tirana. Har du hunnit se dig omkring något under resan och vad tycker du om staden?

UEFA är strikta nu när det råder en pandemi så det blir inte mycket utflykter under vistelsen men vi hann med en liten promenad i Tirana och besökte bla deras nybyggda fotbollsarena. De har mycket på gång där nere och det byggs mycket. Fantastisk stad med trevliga människor. 

 

Det är ju lite speciellt nu i och med Covid-19. Är det några speciella rutiner ni har på dessa uppdrag?

Vi testade oss för Covid 4ggr inom loppet av 1v. Så det är mycket tester. Alla som var inne i hallen var tvungna att visa upp ett negativt test.  

 

imageq2n2.png

 

Hur upplever du som domare att döma matcher utan publik?

Jag är så koncentrerad när jag dömer så jag märker inte av det så mycket. I futsal kan man inte slappna av någon gång. Det kan hända något hela tiden. Medans när man dömer fotboll finns det stunder när man kan göra det. Jag tror att spelarna märker mer av att publiken är borta. 

 

Slutspelet pågår ju för fullt i SFL. Har du några matcher inplanerade?

Jag står över första semin i SFL och hoppas att det blir match i nästa semifinal.  

 

Vad är största skillnaden på att döma matcher nationellt mot att döma internationellt?

Allting går mycket snabbare, spelarna är bättre tränade och orkar mycket mer än i ligan. Det blir inte så mycket tjafs då dom inte har tid med det.  

 

Vi tackar för pratstunden och önskar Haris Curovac lycka till under slutspurten i SFL.

image5t1u.png