Link

Årets domare i Uppland

Domarkommittén i Upplands Fotbollsförbund har utsett Arash Borna till årets domare 2020.

Hur känns det? 

Det känns otroligt kul. Jag känner en tacksamhet mot alla som hjälpt mig, både på och utanför planen. Har jobbat för detta länge och det är inte ofta domare uppmärksammas positivt. Det här är ett kvitto på allt hårt arbete som lagts ned under året och tidigare säsonger.  

Som en del av motiveringen så nämns det att du lägger ner mycket tid på att utveckla framtidens domare genom att vara både coach i div 5 och distriktsinstruktör. 
Beskriv varför du tycker det är så kul att jobba med framtidens domare? 

Jag brinner verkligen för att utveckla domare. Att vara domare är svårt och komplext men också otroligt kul. Att få vara en med på deras resa och bidra till utvecklingen är givande. Det är också på den här nivån som förutsättningarna för kvaliteten sätts och det är här deras karriärer börjar. Domare är precis som spelare i behov av coachning vilket distriktet har jobbat hårt för och det har gett bra resultat.   

 

Du väljer själv, att efter några år som div.4 domare, att trappa ner din egen dömning i distriktet. Vad beror det på? 

Har dömt i över ett decennium nu och på senare år alltmer haft uppdrag vid sidan av planen. Rollerna som coach, observatör och instruktör har tagit alltmer tid och varit riktigt kul och intressant. När det var dags att skala ned på något så fick rollen som domare stryka med något.  

 

Har du några tips och råd till våra domare för hur dom ska lyckas i sin domarkarriär? 

Satsa redan från början men ha insikten att varje steg tar sin tid. Jobba med de punkter som du får från coacher och observatörer. Men se framförallt till att fysiken är på en optimal nivå. Det finns alla möjligheter att avancera som domare men det gäller också att lägga ned det arbete som krävs.  

 

 

Vi säger stort grattis till den välförtjänta utmärkelsen.