Under 2018 har distriktslagsverksamheten omarbetats efter direktiv från SvFF. Direktiven är tydliga och i grunden handlar det om att fler ska före och efter utevcklingslägret få möjlighet att ta del av vår verksamhet. Varje distrikt har utifrån sina förutsättningar fått utarbeta ett sätt att uppfylla de kraven. Här är utdrag från direktiven:

Riktlinjer för SDF:s aktiviteter i selekterad verksamhet i förbundsmiljö:

Innan Utvecklingslägret:
• Ingen selekterande verksamhet i distrikten före 1 januari det året spelaren fyller 15 år.
• 4 utbildningsträffar ska genomföras innan Utvecklingslägret för de spelare som är uttagna till Utvecklingslägret. Minst 1 av träffarna ska innehålla övernattning.
Under Utvecklingslägret:
• SDF följer de innehåll som landslagsavdelningarna för pojk/flick avdelningen har arbetat fram. Innehållet utvärderas kontinuerligt tillsammans med SDF.
• Inventering av spelare till första landslagsslägret 15 år
Efter Utvecklingslägret:
• Parallell verksamhet så att fler får samma möjlighet. Parallell verksamhet kan vara både, träning och matchläger.
• Numerären! Fortsätt med stort antal spelare – Öppna inbjudningar.

Se en längre text och bakgrund här!

Dags att söka NIU Fotboll!

I år är informationen om NIU Fotboll (Elitidrottsgymnasium) svårarare för elever i årskurs 9 att få ta del av.
Det är inte samma mängd öppet hus och inte heller några gymnasiemässor på grund av rådande pandemi. Är du intresserad av att söka eller känner du som lärare, tränare, vårdnadshavare, kompis någon som bör söka finns här information om hur det går till och vem man ska kontakta. Klicka på rubriken för mer info!

Kallelse F05 Träningar

Flickor 05:s DFK Roger Bergman och hans team har tagit ut trupp till två träningar (20/10 & 27/10 (kvarstår tills vidare)) och dubbla matcher den 1 november (Inställt, se beslut) mot Hälsingland.

Se kallelse här

Inbjudan till Öppna träningar F05

Tisdag 29/9 och Onsdag 7/10 kommer vi erbjuda möjligheten till öppna träningar för F05. Vi erbjuder 24 utespelare + 3 mv per tillfälle. Man får anmäla sig till max ett av tillfällena. Anmälan görs till: roger.bergman@atea.se

Se mer info om träningen och anmälan här!

Samlingar för F05 och P05 - Inställt!

Den 21 mars (flickor) och 22 mars (pojkar) kommer vi att åka till Hälsingland (Edsbyn) för heldagsaktivitet. Det blir kortare teoripass och sen två matcher i tät följd mor Hälsingland och Gestrikland. Se kallelse på respektive sida:

Flickor 2005

Pojkar 2005

Kallelse Flickor 05

Första kallelsen för Flickor 2005 är nu klar. Roger Bergman och hans team har kallat 76 spelare (38 per pass). Läs kallelsen noga!

Den 28 februari är det träning på Årsta IP.

Kallelse finns här!

Information för ledare/föräldrar F05/P05

Spelarutbildning - en helhet!
Upplands FF har inför 2019 (F04/P04) förändrat verksamheten i enlighet med de nya direktiven från SvFF. Den 11 december delar vi med oss av erfarenheter från året och informerar om hur distriktlagsverksamheten ser ut för F05/P05 från 2020.

Program för kvällen:
18.30-19.30 Information om F05
19.30-20.30 Information om P05

Den 11 december håller vi en informationsträff på Arenahotellet i Uppsala för ledare och föräldrar till aktiva födda 2005 om hur vår verksamhet ser ut 2020 och framåt.

Här anmäler du dig!

Uppdaterad med extra tillfälle - Tematräningar F05!

I nov/dec erbjuder vi 4 träningstillfällen, med 30 platser vid varje tillfälle, som är öppna för alla tjejer födda 2005 att anmäla sig till. Vi kommer att genomföra träningar liknande de som genomförs vid uttagningstillfällena i Januari/Februari 2020.
Träningstillfällen 2019
 26/11 – Uppsala, Stenhagen kl. 19:00 – 20:30 - Fullbokad
3/12 – Uppsala, Stenhagen kl. 19:00 – 20:30 - Fullbokad
4/12 - Norrtälje, Sportcenter kl. 18.30-20.00 - Fullbokad

Extra tillfälle:
10/12 i Bålsta (Gröna Dalens konstgräs) 19:00 – 20:30
Har du anmält dig tidigare och fått bekräftelsemejl har du plats på något av tillfällena och kan inte anmäla dig till detta tillfälle. Kallelse kommer V.47 till de tre första tillfällena.


Syftet är att du som är nyfiken på vår verksamhet nästa år får bekanta dig med Upplands FF:s spelarutbildning så att du är bekant med upplägg och med hur träningarna går till före vi börjar med våra uttagningar 2020. Vi kommer att ha instruktörer på plats som har tidigare erfarenhet av vår verksamhet men kommer också att erbjuda föreningstränare att vara nära med vid ett eller flera tillfällen på träningarna. Vi vill att så många som möjligt får ta del av och med en god dialog är med och utvecklar vår verksamhet i fotbolls-Uppland.
OBS! Vi upprättar inga reservlistor. Vi har inte möjlighet att administrera det om vi också ska med våra begränsade resurser kunna genomföra kvalitativa tematräningar. Vi har av erfarenhet räknat med några återbud (skador/sjukdomar/andra anledningar) redan vid första anmälan.

Mer info och länk till anmälan här!

Kallelse Flickor 2005

Efter beslut om att vi i begränsad utsträckning kan genomföra samlingar för våra distriktslag kommer här första kallelsen på ett tag för flickor födda 2005. De kommer ha samling den 1 juli i Alunda. Se kallelse här! (Alla kallelser kommer i fortsättningen bara publiceras under Utbildning/Flickor 05)

OBS! Ingen publik är tillåten på träningen. Endast personal från Upplands FF och spelare får vara närvarande. Se kallelse för mer info!

Öppen uttagningsträning Upplands FF F/P 2005

I år fyller pojkar och flickor som är födda 2005 15 år. I och med det startar en utbildningsverksamhet med selekteringsinslag. Det traditionella namnet på detta är Upplandslagen. Vi kommer helgen den 8-9 februari ha de första tillfällena att anmäla sig till öppna träningar. Dessa öppna träningar kommer att fortgå under året och men då parallellt med tillfällen som har selekterats ut till av våra fotbollsutvecklare och deras team.

Visa alla nyheter