"Inget är svårt - bara roligt."

På måndagar mellan 16:00 - 17:00 är det full aktivitet i Västerledsskolans gympasalar. Ett positivt, härligt gäng kommer in i salen, tar på sig sina fotbollströjor, delar in lag och drar igång en timmes GåFotboll. Jag fick delta på deras träning och även intevjua en utav deltagarna, Torgny Carlsson (i grön tröja), för att få veta mer om deras GåFotboll. Klicka här för att läsa intervjun.

Namn: Torgny Carlsson
Ålder:
71 år
Fotbollsbakgrund:
Spelare i ESK A-lag, Juniorlandslaget 1965. Ordförande i ESK Fotboll 2012-2014, numera i marknads och sponsorgruppen samt projektledare i Öppen Fotboll (ett socialt och integrationsprojekt som startade 2015).

Hur kommer det sig att n har startat GåFotboll?
En förfrågan kom från Öppen Aktivitet i Enköping om vi kunde bedriva någon aktivitet för Vuxna. Det var i samband med denna förfrågan som tankarna föll på GåFotboll - en nystartad aktvitet inom Svenska Fotbollförbundet som en av våra deltagare medverkat i. Så det bara blev så efter ett kort samråd.

Vad är det roligaste med GåFotbollen?
Den sociala samvaron. Inledningsvis började vi med vårt gamla ESK A-lag (nu 65+) för att komma igång och växa utifrån denna stomme.

Vad var det svåraste med GåFotbollen?
Nu har vi hunnit köra från v.9 och nästa steg är att växa och också få med kvinnliga deltagare. Inget är svårt - bara roligt.

Behöver man ha spelat fotboll innan för att kunna delta?
Nej det behövs inte, utan kom och prova för att känna gemenskapen. Visst är det en fördel om man provat tidigare med boll men man lär sig snabbt! Inga tacklingar, ingen målvakt, bara spel och positioneringar.

Har du något medskick/tips till föreningar som funderar på att starta GåFotboll?
Börja med en stomme som sedan sprider konceptet vidare. Starta smått för att sedan växa. Beroende på säsong - anpassa inomhuslokal/utomshusarena till antal medverkande.

Några avslutande frågor:
Favoritfotbollslag?
Örgryte
Favoritfotbollsspelare? Agne Simonsson
Bästa fotbollsminnet? ESK Kvalseger mot Östersund i Iggesund (för ett antal år sedan) samt spel i Juniorlandslaget.

Stort tack Torgny!