Ny SU för flickor i Uppland

Gunnar Källsten har efter flera framgångrika år som spelarutbildare (SU) bytt arbete och har därför själv valt att avsäga sig sitt uppdrag. Efter en kort rekryteringsprocess under hösten har en ny SU rekryterats och hon började sitt uppdrag den 1:a januari 2017. Vi tackar Gunnar för hans insatser och önskar honom lycka till på sitt nya arbete på Arlanda!
Läs mer om uppdraget och vår nya SU i nyheten!

Uppdraget som spelarutbildare

Som spelarutbildare i Uppland har du ansvar för den operativa delen av vår spelarutbildningsverksamhet där distriktslagen är en stor del men långt från allt. SU är operativa arbetsledare för våra distriktsförbundskaptener och ansvarar också för att verksamheten kring allt från observationsträningar till utvecklingsläger i Halmstad ser ut på det sättet som SvFF och Upplands FF har tagit fram och vill. De är också involverade i processen att utveckla och arbeta med hur vi implementerar SvFF:s spelarutbildningsplan i distriktet. En annan del är att de har ansvar för dialog med och om de spelare som får möjlighet att representera våra flicklandslag. Ibland får SU möjlighet att vara med som tränare i SvFF:s flicklandslag men det är inget som ingår i basuppdraget.

Vi är glada att presentera Lovisa Delby som ny SU i Uppland.

Lovisa är ursprungligen från Sunnersta och spelade i bla Sunnersta AIF som aktiv. Hon har haft tränaruppdrag sedan drygt 16 år tillbaka och erfarenhet av både barn, ungdom och seniorfotboll. Lovisa hade under 2008-2010 uppdraget som spelarutbildare i Uppland och arbetade då också som instruktör på fotbollsgymnasiet (Celsiusskolan). Lovisa var under den perioden också med på flicklandslagssamlingar som tränare. Hon har UEFA A diploma sedan 2009.
De senaste årens uppdrag har bland annat varit spelar- och tränarutbildningsansvarig i Sigtuna IF FK, instruktör i Sirius F19, Upplands Flickakademi, distriktsförbundskapten för F01 (det uppdraget fullföljer Lovisa) och är från 2017 också huvudtränare för Enköpings SK:s damer.

.