Upplands F17/93 vidare till final i Cup Kommunal

Stort grattis till distriktlaget F17/93 som i helgen tog sig vidare till final i Cup Kommunal efter seger med 2-1 mot Värmland.

Det är exakt 10 år sedan Uppland spelade final i Cup Kommunal, SvFF´s distriktlagsturnering för flickor. Nu har Upplands F93/17 lyckats ta sig hela vägen till final genom seger i sitt gruppspel, seger i sin slutspelsgrupp och till sist seger i semifinal mot Värmland.

Första 5 min är lite trevande från båda sidor där ingen tar något initiativ. Sedan börjar Uppland dominera mer och mer men utan att skapa några riktigt heta målchanser. Men i den 16:e min gör Amanda Bruxås 1-0 till Uppland genom ett distansskott och i den 23:e utökar Frida Noaksson till 2-0, också med ett vacker distansskott. Uppland fortsätter att dominera och äga bollen enligt den spelidé som de har arbetat med de senaste två åren men tyvärr utan att skapa några riktigt bra målchanser. Det fortsätter så halvleken ut och fram till det är 20 min kvar av matchen, då börjar Värmland flytta fram och trycka på. Men Uppland har en stark defensiv. De ligger rätt i positionerna och styr ut Värmland mot kanterna vilket gör att Värmland har svårt att komma till farliga avslut. Däremot är de farliga på fasta situationer och det är på en fast situation som Värmland reducera när det är 7 min kvar. Uppland lyckas hålla undan och vinner ändå rättvist med 2-1.
Torbjörn Strandberg, distriktsinstruktör och ansvarig coach vid matchen säger att tjejerna gör en bra match. De försöker hela tiden spela efter vår spelidé och arbetar mycket hårt. Nu ser vi fram emot finalen mot Stockholm den 30 juni på Elitlägret i Halmstad.
GRATTIS ALLA SPELARE OCH LEDARE!

Glada semifinalsegrare!

Semifinal: Värmland - Uppland 1 - 2 (0-2)

Final Cup Kommunal Uppland-Stockholm

Onsdagen 30 juni kl.19.00, Sannarps IP Halmstad