Tappra upplänningar föll på straffar

Det bjöds på en underhållande och målrik match i lördags då Uppland tog emot Västmanland i kvalet till slutspelet i Cup Byggnads P17/93.

Upplandslaget P17/93 stod för en tapper insats i lördags mot Västmanland. Det blev de fasta situationerna som fällde avgörandet då Västmanland gjorde inte mindre än 3 mål på hörna. Efter ett tidigt ledningsmål av Västmanland så reducerade Uppland snabbt genom Gustaf Skans (Skuttunge SK). Första halvlek bestod av massor med målchanser där Uppland var nära att ta ledningen men kom inte närmare än en stolpträff. Västmanland kunde istället gå till halvtidsvila med ledning 3-1 efter två snabba mål, varav ett på ytterligare en hörna.

Avgörande straffenJakob Björk(IK Sirius) gav, genom sitt vackra frisparksmål, Uppland precis den start de behövde på andra halvlek. Målet gav energi och Joel Rajalakso (Enköpings SK) kunde efter ett snyggt anfall sätta dit 3-3. Uppland såg nu starka ut och ägde spelet, men Västmanland lyckades återigen ta ledningen på hörna.

Trots underläge för tredje gången så kämpade Uppland till sig en straff i slutminuterna. Västmanlands målvakt blev i samband med detta utvisad vilket ledde till lång väntan på reservmålvakten. Straffskytt Jesper Nyholm (IK Sirius) visade, trots denna väntan, på mental kyla då han satte straffen till 4-4 och tog matchen till förlängning.

Västmanland firar segernMed en man mer på planen så gick Uppland för segern i förlängning men lyckades inte avgöra. Straffar fick istället avgöra och där visade sig Västmanland vara starkare då man satte sina första 3 straffar medan Uppland missade sina straffar. Matchsiffrorna skrevs till slut till 4-7 efter straffar.

I och med förlusten så har Upplands pojkar 1993 gjort sitt sista framträdande i Upplandslaget. Upplands Fotbollförbund vill tacka alla spelare och ledare som deltagit under dessa år med Upplandslaget och vi önskar lycka till i framtiden.