2020-04-17

UFF har sedan tidigare valt att skjuta fram seriestarten för samtliga lag till mitten av juni samt rekommenderat föreningarna att inte spela träningsmatcher. Samtidigt har UFF, tillsammans med flera andra distrikt, ombett SvFF att förtydliga sina riktlinjer om vad som ska gälla vid träningsmatcher. SvFF har i sin tur riktat frågeställningen mot FHM som igår gjorde ett klargörande.

UFF:s styrelse har efter dessa uppdaterade riktlinjer, från FHM och SvFF, beslutat följande. SDF och föreningar ska följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter med allmänna råd som, med ikraftträdande den 17 april 2020, anger att matcher, träningsmatcher och tävlingar kan genomföras för barn och ungdomar födda 2002 och senare, medan man avråder från tävlings- och träningsmatcher för vuxna. Läs vad detta innebär här.

2020-04-16

Upplands Fotbollförbund är kallade till ett möte imorgon förmiddag med Svenska Fotbollförbundet. Efter det sammanträder styrelsen och återkommer med nya besked gällande fotbollsverksamheten i uppland.

Upplands FF inför korttidsarbete

Konsekvenserna av coronautbrottet är omfattande och påverkar oss alla - fotbollen är inget undantag. För att ta ett långsiktigt ansvar för verksamheten har styrelsen för Upplands Fotbollförbund beslutat att korttidsarbete kommer att införas på förbundet från och med 15 april 2020.

Anpassning av Fotbollsskolan

Många föreningar som planerar att arrangera fotbollsskola i sommar kan känna osäkerhet till möjligheterna till det i rådande tid. Folkhälsomyndigheten fortsätter att poängtera vikten av fysisk aktivitet, särskild för barn, under den här tuffa tiden. SvFF och distrikten fortsätter därför att erbjuda föreningar möjlighet att använda konceptet kring fotbollsskolan även i sommar. Om det skulle bli en sommar där fler barn än vanligt stannar hemma på semestern så kan fotbollsskolan komma att spela ännu viktigare roll i samhället. Däremot kan det krävas vissa anpassningar.

Beslut 200406

Upplands FF, UFF, följer noggrant utvecklingen av den Coronapandemi som pågår. Läget är mycket osäkert och har den senaste tiden förändrats från en dag till en annan. Utefter de tidigare riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten (FHM), Riksidrottsförbundet (RF) och SvFF har UFF:s målsättning varit att fotbollssäsongen skall spelas enligt plan, vilket även beslutades måndagen den 30 mars. Två dagar senare kom det nya, skarpare riktlinjer från Folkhälsomyndigheten, vilket föranledde ett nytt beslut där samtliga tävlingsmatcher ställs in tills vidare. Utifrån detta har UFF beslutat att skjuta fram starten av tävlingssäsongen 2020. Läs om detta i dokumentet nedan:

Tävlingssäsongen 2020

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter